On taas aika suunnistaa

Teen jo neljättä kertaa vuodenvaihteessa Year Compassin, voi siis sanoa, että se on jo perinne. Kun tein tämän ensimmäistä kertaa, katsoin edellistä vuotta, ja päätin, että ei tätä enää. Edellisen vuoden näkeminen ja analysointi oli todella paljastavaa, mutta selvitti samalla miksi olo oli mitä oli.

Samoin tänä vuonna vuotta 2021 läpikäydessäni ymmärrän, miksi nyt tuntuu tältä. Vuosi on ollut huikea. Huomasin jo Instagramin Top9 -kuvakollaasista, että tapahtumarikas vuosi, paljon iloa ja naurua, hyviä hetkiä kaiken kaikkiaan.

Year Compassia täyttäessäni yksi vuoden kohokohdista olikin yllättäen yksin tekemäni reissu länsirannikolla heinäkuussa. Olen aina pitänyt yksin matkustamisesta, silloin yleensä on aivan eri lailla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Minulla on myös aina kirja tai useampi mukana, mikä tarkoittaa, etten siis käytännössä ole silloin kun on kirja kaverina.

Reissussa on aikaa ajatella. Edellisvuoden kalenterin mukaan alkuvuosi (kuin muuten loppuvuosikin) ennen lomaa oli ollut todella hektinen. En muista milloin heinäkuun puolivälissä olisin tehnyt yhtä pitkiä päiviä tai läiskinyt hommia siihen tahtiin, mitä nyt tein. Kiireen keskellä ei ehdi saada päätä järjestykseen, mutta kohinan hälvennyttyä asiat selkenevät.

Maisemanvaihdoksia oli kotimaassa ihan mukavasti. Jossain vaiheessa huomasin, että kerran kuussa tehtävät ”irtiotot” tuovat paljon energiaa, ja rytmittävät aikaa. Energiaa saa ympäristönvaihdoksesta jopa koulutehtäviä, kuten huomasin marraskuussa Hangossa. Nyt tammikuussa oli tarkoitus lähteä Roomaan, mutta siirsimme reissun syyskuulle. Tammikuu siis jää väliin, mutta helmikuussa sitten taas.

Työn ja koulun kautta on tullut lisää uusia tuttavuuksia, uusia asioita ja maailmankuva taas avartunut. Yksi huomio viime vuodesta oli, että onneksi minulla on ollut asioita, jotka ovat auttaneet puhkaisemaan etätöiden ja kotona oleskelun luomaa kuplaa. Maailmaa voi kokea niin monella tavalla. Jos aikaisemmin kuplan puhkaiseminen vaati voimia ja energiaa, niin nyt se on ollut astetta haastavampaa. Pitää pitää huoli, että myös ensi vuonna kuplaan tulee puhkottua riittävästi reikiä.

Parasta viime vuodessa oli ilman muuta hetket läheisten ja ystävien kanssa. Maailmaa tuli paranneltua niin saunan lauteilla, Piccolo Paradisossa, kahvitellen kahviloissa, keittiöiden pöytien ääressä ja luonnon helmassa, hyvän ruoan ääressä ja muina hetkinä. Tämä kummallinen aika on saanut arvostamaan hyviä hetkiä entistä enemmän.

Suosittelen lämpimästi Year Compassin tekoa.

Upeaa suuntaa vuodella 2022!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s