Nainen, joka huomasi maanantaina joulun olevan ensi viikolla

Tiedättekö tyypin, joka naureskelee niille, jotka yhtäkkiä huomaavat vuoden viimeisen päivän olevan joulukuun viimeinen. Minullakin on yksi sellainen kaveri. Mukavaa kiherrellä muiden läiskiessä vuoden viimeisiä asioita kasaan.

No, se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa vai miten se meni. Huomasin maanantaina, että joulu on ensi viikolla. Siis että ihan yllättäen tänä jouluaattoa vietetäänkin 24.12. Paniikinomaisesti katsoin kalenteria, ja totesin, että tällä viikolla siihen ei venytä yhtään. Kaikki valmistelut siis jäävät ensi viikkoon. Onneksi nyt olin kuitenkin tilannut jo etukäteen kirjoja netistä lahjoiksi, ettei tarvitse ihan alusta aloittaa.

Minulla on jo noin 10 vuoden ajan ollut One Note-sovelluksessa vihko nimeltä joulu. Siitä löytyy sivu jouluruoalle, jossa linkit resepteihin tai reseptit kirjoitettuna auki, ns. joulun peruskauppalista, josta otan kopion ja muokkaan tarpeen mukaan. Samoin joululahjoille on oma sivunsa. Päivitin listat tiistaina, sen verran taivuin tällä viikolla valmisteluihin.

Tilanteen aiheuttama paniikki väistyi oikeastaan sillä hetkellä, kun päätin mennä sieltä mistä aita on matalin, ulkoistaa, ostaa valmiina, karsia jne. Listat auttavat myös hahmottamaan oleellisen. ”Nämä ainakin” tulevat mukaan, ”nice to have” punnitaan jokainen erikseen.

Vielä tänään väännä vuoden viimeisiä koulutehtäviä ja -raportteja kasaan, alkuviikon töissä kiireisimpiä. Iltaisin voikin sitten puuhailla joulujuttuja, koska kouluhommilta vapautuu aikaa.

Joskus aikaisemmin olisin ollut tässä tilanteessa aivan hermona, mutta nyt olo on rauhallinen ja mieli sellainen, että otetaan asia kerrallaan. Mikä jää tekemättä, jää tekemättä, eikä ole tarpeellista.

Se täydellinen joulu ei ole sitä, että viimeinenkin matonhapsu on harjattu piikkisuoraan ja kaakelien saumat harjattu hammasharjalla sisustuslehden kuvaajan asetellessa esineitä pöydille sävyittäin. Täydellinen joulu on levollinen tunnelma, välittämistä, pysähtymistä ja vain olemista ilman kiirettä minnekään. Tämän kun vielä muistaisi.

Rauhaisaa joulunalusviikkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s