Tuoksu on toivoa täynnä

Luin toukokuun ruotsalaisesta Ellestä, että uuden hajuveden käyttöönotto on ikään kuin lupaus siitä, että tätä kun ruiskautan, niin minusta tulee parempi ihminen. Osittain allekirjoitan tämän, koska tuoksut ovat aina olleet minulle tärkeitä. Juuri nyt istun Piccolo Paradisossa, jossa naapurin sireenin tuoksu on suorastaan juovuttavan ihana, ja lupaus uudesta kesästä.

Ostin itselleni muutama viikko sitten uuden hajuveden palkitakseni itseni (joo, viikkoa myöhemmin myös uuden käsilaukun, mutta se on toinen juttu) unelmien työpaikasta, kirjan julkaisusta ja opiskelupaikasta. Miten oli moinen palkitseminen päässytkin unohtumaan tässä koronan ym. puuroutuneen ajantajun tuoksinassa.

Kimmokkeen juuri tämän tuoksun (YSL Libre) ostoon sai lehden välissä tullut näyte, josta pystyin testaamaan, muuttuuko tuoksu ihollani kissanpissaksi. Muutama ”Roskislaatikkojen Doris” -tuoksu on tullut ensi nuuhkaisun perusteella ostettua… Koko päivän näytteen ollessa ihollani tunsin itseni ihan seireeniksi, joka eteerisesti liiteli ympäri kotia. Varmasti poeettisen sankarittaren olemukseni välittyi ruudun välityksellä myös työkavereilleni.

Olen nyt arkiaamuisin suihkauttanut tuoksua, ja todennut se tuovan ”sitä jotain” ihan normaaliin työpäivään. Se ikään kuin nostaa minut tavallisuudesta aavistuksen parempaan. Tuoksusta saama buusti tuo iloa, ja silloin ostos maksaa itsensä takaisin.

Olin täysin unohtanut näin kesän kynnyksellä tuoksumaailman vaikutuksen omaan mieleeni. Ehkä siksi, että ulos astuessa aukeaa varsinainen tuoksuparatiisi. Saunoessani pitkän kaavan mukaan, lisään löylyveteen tuoksuja eteerisinä öljyinä, jotta home spa kokemus on täydellinen. Rosmariini on ehdoton spasuosikkini.

Sekoitan usein lempituoksujani ja eteerisiä öljyjä myös tuoksuttomiin voiteisiin, jotta saan päivään juuri sitä, mitä kulloinkin tarvitsen. Valitsen sitten vain rasvan mielialan mukaan. Talvella piristystä tuo ehdottomasti appelsiininkukka. Hyvä ”pikasiivous” hoituu sillä, että tipauttaa muutaman pisaran sitruunaöljyä tiskialtaaseen ja vähän kuumaa vettä päälle, raikastaa hetkessä. Tätä käytin paljon opiskeluaikana äidin tullessa käymään. Jo ovella hän sanoi ”ai, sä olet siivonnut”. Ehkä ei katsonut sitten nurkkia niin tarkkaan.

Eli tuoksu voi todellakin antaa mahdollisuuden muuttua paremmaksi ihmiseksi. Pienikin asia voi sysätä suuren muutoksen liikkeelle. Loppujen lopuksi sillä ei ole mitään väliä, mikä se asia on, kunhan se vain toimii kuin huomaamaton ja kevyt korsetti tukiessa muutoksessa tai arjessa eteenpäin. Vain suihkaus, ja kaikki on taas mahdollista.

Tuoksurikasta viikkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s