Oman elämäni Leading Lady

Kunnon lumipeite maan päällä toi upeasti lisää valoa tänne Pohjolaan kansalle, joka on pimeässä tarponut koko syksyn. Valon lisäksi puhdas lumipeite korostaa uuden alkua, puhdas pöytä katettavaksi kaikella uudella, todellakin!

Jatkoin eilen tämän vuoden henkilökohtaisten tavoitteiden suunnittelua. Hankin Saa Mitä Haluat – Elämäsi Kirja opuksen, joka on opas oman elämän suunnitteluun. Kirjaa on tarkoitus käyttää joka päivä, ja se jakautuu elämän mastersuunnitelmasta aina viikkotasolle.

Eilen illalla Ilkka Koppelomäki veti viiden tunnin valmennuksen mastersuunniteman teosta. Vaikka viisi tuntia tuntuu massiiviselta, niin tuossa ajassa sen sai vasta alkuun. Toki niin hyvään alkuun, että nyt ei kannata keskeyttää, vaan jatkaa. Tänään siis ulkoilun jälkeen tiedossa lisää suunnittelua.

Jäin illalla valmennuksen jälkeen pohdiskelemaan, että miten tuntuu niin vaikealta laittaa aikaa oman elämän suunnitteluun, mutta esimerkiksi työhön liittyviin projekteihin kunnollinen aikatauluvaraus ikään kuin kuuluu, ja on oikeutettua. Käyttääkö sitä tosiaan enemmän aikaa vaikkapa kauppalistan laatimiseen kuin sen miettimiseen, että mitä sitä elämältä oikein haluaa. Silti esimerkiksi viikko oman elämän tavoitteiden asetantaan on pitkässä juoksussa loistava investointi.

Tässä on itse asiassa kyseessä siitä, että haluatko toimia oman elämäsi sivustakatsojana vai näytellä siinä pääosaa. Kun voimat on vähissä ja olo alavireinen, silloin tuntuu, että elämä vie itseä kuin litran mittaa. Energisenä on helppo ottaa ohjat käsiin, ja johtaa omaa elämää.

Mutta hyvä oman elämän suunnitelma onkin juuri noissa heikoimmissa hetkissä äärimmäisen arvokas. Se toimii käsikirjoituksena, josta voi ikään kuin lukea vuorosanoja, ja siirtyä kohtauksesta toiseen. Toki käsikirjoitusta pitää muokata istumaan olosuhteisiin sopivalla tavalla tilanteiden muuttuessa.

Year Compass auttoi minua vuodenvaihteessa 2018/2019 tajuamaan mitä en ainakaan halua. Sekä että oli aika nousta oman elämäni sivuroolista päärooliin, mikä ei tarkoita pelkästään parrasvaloihin ja näkyväksi nousemista, vaan vastuun ottamista koko käsikirjoituksesta. Kyllähän näyttelijätkin kieltäytyvät rooleista, joita he eivät pidä sopivina. Miksi sitten pitäisi näytellä elämän tärkeimmässä roolissa jotain, mikä ei oikein istu itselle kunnolla.

Ilkka sanoi tekevänsä omaa suunnitelmaansa elokuvamusiikin soidessa taustalla. Hauska sattuma, että tein itselleni Spotify-soittolistan vuodenvaihteessa, johon keräsin itselleni tärkeää elokuvamusiikkia, ja jota olen kuunnellut lähes taukoamatta. Toivottavasti se tuo iloa ja voimaa Sinullekin oman elämäsi pääroolissa.

Nautinnollisia hetkiä parrasvaloissa!

2 thoughts on “Oman elämäni Leading Lady

 1. Niin totta, niin totta!
  Olen usein kuullut ihmisten sanovan ettei esimerkiksi ole koskaan hakenut työpaikkaa….ja elämä on vain kuljettanut aina uuden mahdollisuuden eteen… jäin tätä miettimään, että näinköhän sitä tällöin on antanut elämänsä ohjat toisten käsiin….ja ollut vain elämän sivustakatsoja.
  No, olen itsekin tähän joskus ”syyllistynyt”.
  Viime vuosina olen kyllä ymmärtänyt, että elämä lujahtaa ohitse nopeasti ja helposti sitä elää jonkun toisen kirjoittama käsikirjoitusta..

  Olet asian äärellä 🙂

  Tämä vaatii pysähtymisen ja hiukan aikaa. Ei ole ihan helppoa mutta kannattaa.

  Nina

  Tykkää

  1. Oikeassa olet. Vaatii pysähtymisen, jotta osaa erottaa mitä kuvittelen, että minun pitää haluta, ja mitä oikeasti itse haluan. On helppoa toimia ympäristön toiveiden ja vaatimusten mukaisesti. Mutta onko ne oman näköistä elämää ei ole varmaa.

   Minulla on ystävien joukossa monia, jotka ovat nyt syksyllä vaihtaneet alaa. Voin sanoa, että sisäinen hehku on käsin kosketeltavaa. Samoin muutos tavassa toimia, varmempaa ja määrätietoisempaa. Yhteisenä nimittäjänä jokainen on nyt oman elämänsä pääroolissa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s