Sitkusta nytkuun

Nämä upeat ja värikkäät syyspäivät ovat saaneet minut pohtimaan, että miten ajattelun saisi siirrettyä ”sitten kun” -moodista ”nyt kun” asentoon. Esimerkiksi nyt pitää nauttia tästä värikylläisyydestä, ja oikein pysähtyä tämän äärelle eikä miettiä asioita, jotka tapahtuvat esimerkiksi ensi viikolla. Helpommin sanottu kuin tehty.

Olen kokeillut sitä, että annan kalenterin huolehtia puolestani. Eli jos asiat ovat siellä, ne tulevat hoidetuksi ajallaan. Myös ne suuret asiat, ei pelkästään arjen sälä. Silloin niitä ei tarvitse pähkäillä etukäteen, vaan ne tapahtuvat ikään kuin itsestään. Tämäkin välillä helpommin sanottu kuin tehty. Että vain jättäisi ne sinne, ja keskittyisi pelkästään meneillään olevaan hetkeen.

Vaikka aika on vakio, niin minulla on välistä tunne siitä, että se on eräänlainen systeeminen kokonaisuus. Kun yhtä palikkaa siirtää, niin koko kuvio saattaa heilahtaa. Vai onko se vain tunne. Ja mistä tuo tunne mahtaa kummuta.

Istuimme sunnuntaina kahden ystäväni kanssa, ja puhuimme unelmien toteuttamisesta. Yhteen ääneen totesimme, että ne pitää toteuttaa nyt eikä ”sitten kun”. Viimeistään tämä vuosi on osoittanut, että huominen voi olla arvaamaton. Kukin meistä joko jo toteuttanut tai toteuttamassa unelmaansa, ja se tuntuu hyvältä. Miksi turhaan jarrutella.

Mikä sitten estää toteuttamasta unelmia tässä ja nyt. Uskoisin, että usein taustalla on uskomukset, esimerkiksi ”tämä ei ole minulle mahdollista”, ”olen sitä tai tätä tai tuota, joten ei onnistu”, ”tähän ei ole olemassa mitään ratkaisua”. Näitä kun takoo riittävän kauan päässään, niin tottahan niistä tulee. Olisipa helppoa, jos päässä soisi vaikka tietty pirr-ääni, joka huomauttaisi, että nyt kyseessä on pelkkä uskomus, eli ei muuta kuin eteenpäin ja kaasua lisää!

Unelmiensa toteuttajat eivät ajattele rajoituksia, vaan käyvät toimeen juuri tänään. Askeleet kohti tavoitetta voi viedä siihen kalenteriin, mitä teen tänään, huomenna, tällä viikolla. Sitten ottaa asia esille silloin kun se on kalenterin mukaan ajankohtainen. Muuten vain keskittyä nauttimaan hetkestä ja omasta elämästä juuri sellaisen kuin se tällä hetkellä on. ja juuri nyt, tällä hetkellä maailma on kaunis ja elämä kivaa!

Nautitaan siis syksystä, juuri nyt.

Leppoisaa viikkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s