Ryhtymään ryhtymisestä ja irti päästämisestä

Syyskuu on ollut ihanan lämmin. Lämmöstä huolimatta Piccolo Paradiso alkaa siirtymään lepotilaan ja talviunille. Sitruunapuu, viikuna ja muita kasveja siirtyivätkin jo sisälle. Jotenkin haikeaa päästää kesästä irti.

Talviteloille laitto ja syystoimet ovat minulla vielä ns. ”suunnitteluasteella”. Huomaan, että olen taas vaiheessa, jota kutsun ryhtymään ryhtymiseksi. Se tarkoittaa, että homman aloittaminen ja sen suunnittelu vie paljon energiaa, on näkyvää ja äänekästä. Puhumattakaan, että siihen kuluu kosolti aikaa. Se on siis todella pitkäjänteistä. Sanottakoon, että itse homma on hetkessä ohi. Mutta jo heti alussa tarmokkuus, jolla ryhdyn ryhtymään, saa pontevan alun.

Olen pohtinut, milloin ryhtymään ryhtyminen lyö päälle. Sen kohteena voi olla joku velvollisuudesta tehtävä asia tai suoritukseen liittyy joku epämiellyttävä tunne. Ryhtymään ryhtymistä hillitsee deadlinet, ilman niitä moni asia olisi jäänyt vieläkin enemmän pelkäksi ryhtymiseksi.              

Puutarhan talviteloille asettamisen kohdalla on kyse luopumisesta ja sen hyväksymisestä, että kesä on ohi. Tuntuu kuin olisi päästettävä irti valosta ja lämmöstä. Kuitenkin samalla kun teen luopumista, mieli visioi jo seuraavasta kesästä ja mitä silloin tapahtuu. Syksyyn liittyy mm. kukkasipulien istuttaminen sekä joidenkin uusien perennojen istuttaminen, jotta ne ovat valmiina kasvuun heti kun kevät koittaa.

Tuostahan irti päästämisessä oikeasti onkin kysymys. Tila elämässä ja ajassa on rajallinen. Kun päästää vanhasta irti, uudella on tilaa tulla. Vaikka mieli olisikin haikea, koska vanhakin tuntuu vielä hyvältä. Kesästä ei voi väkisin pitää kiinni, se menee, kun sen on aika mennä. Hyvät muistot kuitenkin jäävät.

Intiaanikesäistä viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s