Yksilöistä kaunis kimppu

Ihania kesäisiä päiviä ollut tällä viikolla! Aurinko lämmittänyt, ja luonto ottanut kohisten kiinni normaalia kasvuaikataulua. Jopa päivässä huomaa, miten paljon voi tapahtua kun olosuhteet ovat suotuisia.

Kaikista syksyllä istuttamistani tulppaanin sipuleista vain yksi nousi kukaksi saakka. Ikään kuin kannustaen sen viereen on kohonnut orientallilja. Ovat aika lailla eri paria, mutta siinä nyt kuitenkin seistä töröttävät vierekkäin.

Ajatellaanpa, että ihmiset ovat kuin kukkia. Kukin laji omanlaisensa, osa ryhmänä vaikuttavia, osa itsekseenkin komeita. Jokainen on ainutlaatuinen. Kukista saa yhdistämällä eri lajeja upeita kimppuja, jossa jokainen yksittäinen kukka löytää paikkansa. Mitä erilaisempia kasveja, sitä palkitsevampaa kun saa niistä saa luotua harmonisen, toimivan kimpun.

Samahan se on esimerkiksi erilaisissa projekteissa. Mitä heterogeenisempi ryhmä ihmisiä, sitä enemmän näkemystä ja kykyjä. Jokaisen parhaat palat tuovat oman sävynsä kokonaisuuteen, joka on enemmän kuin jäsentensä summa. Samalla tapahtuu hiljaista oppimista, ihan huomaamatta. Lisäksi on erittäin terveellistä katsoa maailmaa eri kantilta kun kuulee erilaisten ihmisten näkemyksiä. Mitä erilaisempaa, sen rikkaampaa.

Oma kokemukseni on, että kun huomaa jymähtäneensä liian samanlaisten ihmisten kuplaan, on hyvä haastaa itsensä johonkin toiseen, ja katsoa mitä siellä voi antaa omastaan, ja ennen kaikkea mitä voi oppia muilta. Jos tuntee kulkevansa vieraalla maalla, aina voi pyytää apua ryhmän muilta jäseniltä. Ihmiset avaavat mielellään maailmaansa. Vaikka nyt ei välttämättä voi fyysisesti kokeilla uutta, virtuaalisesti on syntynyt monia mielenkiintoisia ryhmiä ja tapahtumia. Kaikesta ei tarvitse pitää, mutta suvaita voi.

Kauniita kimppuja keräämään!

One thought on “Yksilöistä kaunis kimppu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s