Madonna

Viime vuonna Piccolo Paradisoon ilmaantui Tertin kartanosta Taavetti, tänä vuonna hänen seurakseen Madonna. Hän on hyvin kaunis, aristokraatin luontaisella ylevyydellä varustettu nainen.

Jokunen vuosi sitten ihastelin Roomassa roomalaisten tapaa kantaa itsensä. Heissä näkyy muutaman vuosituhannen aikana hankittu sivistys, patriisien perintöä. Vaikka päällä olisi ollut vain vanha t-paita ja farkut, tukka sekaisin ja silmät vielä puoliunesta raollaan, niin roomalaiset astelivat ylväästi ja itsetietoisesti eteenpäin. jos meillä tuntuu olevan geeniperimänä itsemme vähättely ja kyyristely, niin he puolestaan ottavat paikkansa auringossa.

Tämä näkyy myös Madonnan ilmeessä. Hän ikään kuin kyselee hiljaa mielessään, että mikä ihmeen onneton sattuma hänet on tuonut tähän paljaaseen karsinaan, jota Piccolo Paradisoksi kutsutaan. Selän taakse jää onneton nurmikko, joka yrittää kasvaa viime kesän kaivinkoneen viemän tilalle.

Tuo nurmikko kuvastaa osittain myös hiuksiani. Isänperintönä olen saanut vahvan ja paksun hiuslaadun, jota harvennetaan ja ohennetaan reippaasti kampaajalla käydessäni. Jos kampaaja ei osaa hommaansa, niin tulos on tuollainen. Jossain paksuja tupsuja, jossain taas kunnon reikiä. Vuosia sitten olin käynyt kampaajalla, jolle ohentaminen oli tuntematon käsite, ja pää kuin kuvan nurmimatto. Tullessani töihin nuorehko miespuolinen työkaverini totesi, että näytin ihan koiralta. Ilmeeni nähtyään hän koitti paikkailla, että ”mutta cockerspanielit on todella ystävällisiä koiria”. Arvatenkaan tämä ei asiaa parantanut. Harmitti pitkään, vaikka korjausleikkaus paransi osittain tillannetta.

Nyt kun olen kulkenut muutaman kuukauden lähes samoissa verkkareissa – toki pessyt välillä – niin tiettyä armollisuutta on tullut omaan ulkonäköön ja laittautumiseen. Ikä on myös tehnyt tehtävänsä. Roomalaisilta voisimme oppia asenteen, että se millaisena itsesi näet ja koet vaatettaa ja ehostaa sinut riippumatta siitä mitä itse teet. Hymy ja katse toisen silmiin on muuten parasta ehostusta, jolla saa aikaiseksi pikaisenkin kasvojen kohotuksen.

Silti on ihana laittautua. Se tekee tavallisestakin arjesta jotenkin spesiaalia, tuo siihen ripauksen jännitystä. Auttaa jopa kohottamaan ryhtiä. Nautin suunnattomasti saunomisesta pitkän kaavan mukaan kaikkine yrtteineen, tuoksuineen, kuorintoineen ja naamioineen. Sen jälkeen tunnen oloni täysin voittamattomaksi. Kylpylöissä nautiskelu saattoi olla muinaisten roomalaisten salainen ase maailman valloituksessaan.

Kaunista päivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s